HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANAPO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY

VYHLEDÁVÁNÍ
Vyhledávací centrum
Encyklopedie FoS
DNY TRADIČNÍ KULTURY
O dnech Tradiční kultury
Idea a význam projektu
Zprávy a články
KALENDÁŘ AKCÍ
Kalendář Tradiční kultury
Kalendář folklorních akcí
Kalendář folklorních festivalů
Kalendář C.I.O.F.F.
Kalendář I.O.V.
PARTNEŘI PROJEKTU
Folklorní sdružení ČR
Národné osvetové centrum
Folklórna únia Slovenska
Nógrád Megyei Kozmuvelodési es Turisztikai Intézet
Národní ústav lidové kultury
Valašské muzeum v přírodě
Obec Slováků v ČR
Legnické centrum kultury
VÍTEJTE V ČESKU
O české republice
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Gastronomické speciality
VÍTEJTE NA SLOVENSKU
O Slovenské republice
VÍTEJTE V POLSKU
O Polské republice
VÍTEJTE V MAĎARSKU
O Maďarsku
PARTNEŘI DTK
FOLKLORNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY


 
 

Návrh nápojového lístku sekt baru [ Vinařství ]

Návrh nápojového lístku sekt baru

Sestavit nápojový lístek specializovaného odbytového střediska je skutečná výzva odborně zdatnému personálu. Základní rada je jednoduchá: nejdříve formulujte klíč, podle kterého lístek zkonstruujete.

Sám bych uvažoval takto: Mám za úkol sestavit nápojový lístek sekt baru v českém prostředí. Jeho dominantou tedy musí být šumivá vína českého původu, dále šumivá vína ostatní (včetně nízkoalkoholických šumivých nápojů) a konečně další sortiment nápojů v určitém pořadí. Nesmím zapomenout ani na míšené nápoje s šumivým vínem. Přidržím se zásady, že vína po sklenkách předcházejí vínům podávaným v láhvích, že produkty suché předcházejí polosuchým a sladkým a produkty lokální mají přednost před dovozem. Konečně vzpomenu na standardní řazení nápojového lístku,
tj.: Kořeněná vína a aperitivní speciality * Míšené nápoje (v tomto případě kromě těch, jež uvažují šumivá vína) * Vína bílá, růžová a červená * Vína de-zertní * (Vína šumivá - ta jsou již v čele lístku!) * Likéry * Destiláty * Nealkoholické nápoje * Piva * Teplé nápoje * a upravím je pro specializované středisko.

Lístek by pak mohl ve své úvodní specializované části vypadat například takto:

Česká šumivá vína:

Louis Girardot brut 0,15 l
Château Radyně brut 0,15 l
Bohemia Regia brut 0,15 l
Bohemia Regia sec 0,15 l
Bohemia Sekt demi sec 0,15 l
Cuvée Charmante 0,15 l
Château Belveder demi sec červené 0,15 l

Louis Girardot brut 0,75 l
Château Radyně brut 0,75 l
Bohemia Regia brut 0,75 l

Bohemia Regia sec 0,75 l

Bohemia Sekt demi sec 0,75 l
Cuvée Charmante 0,75 l

Bohemia Sekt rosé demi sec 0,75 l
Château Belveder demi sec červené 0,75 l

Perlivá vína:

Frizzante 0,75 l

Nízkoalkoholické šumivé nápoje:

Avanti (Clasic, Light, Rosé, Royal Cassis) 0,75 l

Šampaňská vína:

Italská spumanti:

Jiná šumivá vína:

Míšené nápoje s šumivým vínem:

Champagne Cocktail
Kir Royal
Mimóza

French 75
Bellini
On Your Toes
Death In The Afternoon
Chicago
Creole Cocktail
Ritz
Black Velvet

Pick Me Up
I.B.U.

Bowle:

Badminton
Studená kachna (Kalte Ente)
Ananasová bowle

(A dále podle klíče uvedeného výše: míšené nápoje s šumivým vínem a šumivá vína se ovšem již neopakují.)

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz

Typ záznamu: Vinařství
AKTUALIZACE: uživatel č. 705 org. 2, 16.03.2004 v 11:30 hodin

Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA