HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANAPO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY

VYHLEDÁVÁNÍ
Vyhledávací centrum
Encyklopedie FoS
DNY TRADIČNÍ KULTURY
O dnech Tradiční kultury
Idea a význam projektu
Zprávy a články
KALENDÁŘ AKCÍ
Kalendář Tradiční kultury
Kalendář folklorních akcí
Kalendář folklorních festivalů
Kalendář C.I.O.F.F.
Kalendář I.O.V.
PARTNEŘI PROJEKTU
Folklorní sdružení ČR
Národné osvetové centrum
Folklórna únia Slovenska
Nógrád Megyei Kozmuvelodési es Turisztikai Intézet
Národní ústav lidové kultury
Valašské muzeum v přírodě
Obec Slováků v ČR
Legnické centrum kultury
VÍTEJTE V ČESKU
O české republice
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Gastronomické speciality
VÍTEJTE NA SLOVENSKU
O Slovenské republice
VÍTEJTE V POLSKU
O Polské republice
VÍTEJTE V MAĎARSKU
O Maďarsku
PARTNEŘI DTK
FOLKLORNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY


 
 

French 75 SH [ Specialita k pití ]

French 75
SH
(french soasansenk)

RECEPTURA
6 cl gin
4 cl čerstvě lisovaná citrónová šťáva
2 cl cukrový sirup
1 cl anýzový likér
Louis Girardot brut

Do šejkru alespoň do poloviny naplněného ledem odměřte gin, citrónovou šťávu, cukrový sirup a anýzový likér (může ho být i o něco méně), protřepejte a tento základ nalijte do šampaňské misky. Doplňte šumivým vínem Louis Girardot brut. Doporučení: Typ sklenky dodržte; použijete-li např. flétnu na šumivé víno, nápoj po dolití šumivým vínem vypění a pravděpodobně jeho část sklenku opustí. S miskou se vám to nemůže stát.
(Receptura nápoje byla formulována v roce 1925 v Harry's New York Baru v Paříži. Zde ji můžete dosud ochutnat.)

Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz

Typ záznamu: Specialita k pití
AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 2, 15.03.2004 v 15:07 hodin

Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA