HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANAPO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY

VYHLEDÁVÁNÍ
Vyhledávací centrum
Encyklopedie FoS
DNY TRADIČNÍ KULTURY
O dnech Tradiční kultury
Idea a význam projektu
Zprávy a články
KALENDÁŘ AKCÍ
Kalendář Tradiční kultury
Kalendář folklorních akcí
Kalendář folklorních festivalů
Kalendář C.I.O.F.F.
Kalendář I.O.V.
PARTNEŘI PROJEKTU
Folklorní sdružení ČR
Národné osvetové centrum
Folklórna únia Slovenska
Nógrád Megyei Kozmuvelodési es Turisztikai Intézet
Národní ústav lidové kultury
Valašské muzeum v přírodě
Obec Slováků v ČR
Legnické centrum kultury
VÍTEJTE V ČESKU
O české republice
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Gastronomické speciality
VÍTEJTE NA SLOVENSKU
O Slovenské republice
VÍTEJTE V POLSKU
O Polské republice
VÍTEJTE V MAĎARSKU
O Maďarsku
PARTNEŘI DTK
FOLKLORNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY


 
 

Chicago SH [ Specialita k pití ]

Chicago
SH
(šikágou)

RECEPTURA
5 cl koňak
4 d triple sec
2 d Angostura Aromatic Bitters
Château Radyně brut

V segmentu citrónu udělejte ostrým nožem mělký zářez. Menší tumbler (říkáme mu old fashioned glass) uchopte dnem vzhůru, okraj zasuňte do zářezu a několikrát sklenkou otočte. Ihned ji vložte do krystalového cukru nasypaného na dezertním talířku nebo na papírovém ubrousku (stačí tenká vrstva!), vyjměte, klepněte prstem na dno, aby přebytečný cukr odpadl a sklenku odložte. Do šejkru na led odměřte koňak, stříkněte čtyřikrát triple sec a dvakrát angosturu, protřepejte a základ nalijte přes sítko do připravené sklenky. Doplňte šumivým vínem.

Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz

Typ záznamu: Specialita k pití
AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 2, 15.03.2004 v 15:13 hodin

Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA