HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANAPO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY

VYHLEDÁVÁNÍ
Vyhledávací centrum
Encyklopedie FoS
DNY TRADIČNÍ KULTURY
O dnech Tradiční kultury
Idea a význam projektu
Zprávy a články
KALENDÁŘ AKCÍ
Kalendář Tradiční kultury
Kalendář folklorních akcí
Kalendář folklorních festivalů
Kalendář C.I.O.F.F.
Kalendář I.O.V.
PARTNEŘI PROJEKTU
Folklorní sdružení ČR
Národné osvetové centrum
Folklórna únia Slovenska
Nógrád Megyei Kozmuvelodési es Turisztikai Intézet
Národní ústav lidové kultury
Valašské muzeum v přírodě
Obec Slováků v ČR
Legnické centrum kultury
VÍTEJTE V ČESKU
O české republice
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Gastronomické speciality
VÍTEJTE NA SLOVENSKU
O Slovenské republice
VÍTEJTE V POLSKU
O Polské republice
VÍTEJTE V MAĎARSKU
O Maďarsku
PARTNEŘI DTK
FOLKLORNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY


 
 

Šlehačkový beránek [ Specialita k jídlu ]

Z velikonočních receptů

Šlehačkový beránek

4 vejce, 150g pískového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 kelímek smetany ke šlehání, 300g nebo 2 hrnečky polohrubé mouky, 2 lžíce rozinek, ztužený tuk na vymazání a hrubá mouka nebo strouhaný kokos na vysypání formy, moučkový cukr na posypání.

Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do sněhu postupně přidáváme pískový a vanilková cukr a šleháme tak dlouho, až je sníh hodně tuhý a cukr se docela rozpustí. Do tohoto základu lehce vmícháme žloutky, smetanu, prosátou mouku a propláchnuté okapané rozinky. Těsto vlijeme do připravené formy, stěrkou je nahrneme více k okraji formy, vložíme do mírně předehřáté trouby a zvolna asi 50 minut pečeme dozlatova. Upečeného beránka vyndáme z trouby, necháme chvilku stát a potom vyklopíme. Nakonec pocukrujeme.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 09.04.2004 v 09:46 hodin

Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA