HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANA UVODNI STRANA HLAVNÍ STRANA UVODNI STRANAPO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY

VYHLEDÁVÁNÍ
Vyhledávací centrum
Encyklopedie FoS
DNY TRADIČNÍ KULTURY
O dnech Tradiční kultury
Idea a význam projektu
Zprávy a články
KALENDÁŘ AKCÍ
Kalendář Tradiční kultury
Kalendář folklorních akcí
Kalendář folklorních festivalů
Kalendář C.I.O.F.F.
Kalendář I.O.V.
PARTNEŘI PROJEKTU
Folklorní sdružení ČR
Národné osvetové centrum
Folklórna únia Slovenska
Nógrád Megyei Kozmuvelodési es Turisztikai Intézet
Národní ústav lidové kultury
Valašské muzeum v přírodě
Obec Slováků v ČR
Legnické centrum kultury
VÍTEJTE V ČESKU
O české republice
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Gastronomické speciality
VÍTEJTE NA SLOVENSKU
O Slovenské republice
VÍTEJTE V POLSKU
O Polské republice
VÍTEJTE V MAĎARSKU
O Maďarsku
PARTNEŘI DTK
FOLKLORNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY


 
 

Pradědova kuchařka [ Turistická zajímavost ]

Pradědova kuchařka
je již vyrobena a je v prodeji


Malá ukázka:


Pradědova pomazánka
Tvaroh dáme do mísy, přidáme trochu másla a kysané smetany nebo jogurtu, ochutíme solí a drceným kmínem. Přidáme strouhaný křen a velké množství čerstvě krájených bylinek - petrželové a celerové natě, trochu kopřivy, pažitku,


Pradědova topinka
Opečený chléb na sádle osolíme, potřeme česnekem a bohatě navršíme houbovou smaženici.



Čarodějnická topinka z Petrových kamenů
Opečený chléb na sádle osolíme, potřeme česnekem a bohatě navršíme masovou směsí, kterou připravíme z kuřecího masa, které osmahneme na oleji , přidáme rajčata, papriku, cuketu nebo okurek , sůl, pepř a kečup podusíme a při podávání posypeme bohatě sýrem a ozdobíme pórkem

Pradědova cibulačka
Na oleji osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka, zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a přivedeme do varu, osolíme podle chuti, před podáváním ozdobíme kolečky pórku a přidáme trochu bílého vína. Na kolečka krájené rohlíky rozpečeme v troubě posypeme sýrem a podáváme zvlášť na talířku.


Pradědova česnečka
Do osolené vody dáme vařit na kostičky krájené brambory, přidáme zeleninový bujón a drcený kmín, nakonec rozšlehané vejce a utřený česnek. Na kostičky nakrájený chléb osmahneme na tuku a podáváme zvlášť na talířku. Před podáváním polévku bohatě ozdobíme pórkem krájeným na kolečka.



Pradědova bramboračka
Na tuku osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, zalijeme přidáme libovolné množství zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák, kapustu, pórek, brokolice ap.)

Předem namočené sušené houby a vaříme do měkka. Nakonec přidáme zeleninový bujón, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Ochutíme majoránkou, utřeným česnekem, před podáváním ozdobíme jemně krájenou pažitkou.



Pradědův hrnec
Na tuku osmahneme cibulku, přidáme nakrájené maso a osmahneme. Zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Přidáme podle libosti nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kapustu, květák, brokolici ap ), před koncem dušení přidáme na kostky krájené brambory. Zvlášť si uvaříme doměkka fazole a před koncem varu přidáme do hrnce. Zahustíme jíškou, ochutíme solí a česnekem můžeme přidat také kousek uzeného masa nebo klobásy. Před podáváním bohatě posypeme pórkem.


MŇAM !!!

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.pradedovazeme.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 28.09.2002 v 11:46 hodin

Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
 
FOLKLORNÍ FESTIVALY
FOLKLORNÍ AKCE
TURISTIKA