![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]()
|
O krála slováckéj klobásky 2007Přijeďte 14. dubna 2007 na košt klobásek do Velké nad Veličkou
Agentura AV pořádá Košt 2007 - O krála slováckéj klobásky v sobotu 14. dubna ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou.
Vítězem ročníku 2006 je Zdeněk Žůrek z Týnce. Čí klobásky nejvíce zachutnají v roce 2007? Vypsané kategorie: slovácká klobáska - přihláška 3 kg vzorku maďarská papriková klobáska - přihláška 3 kg vzorku Informace na telefonech: 608 813 592, 603 265 331 10.00 - Začátek degustace poroty
12.00 - Začátek degustace pro veřejnost 16.00 - Ukončení degustace 18.00 - Slavnostní vyhlášení výsledků Ochutnávka a prodej uzenářských výrobků - čerstvé uzeniny z udírny - klobásy a další speciality na grilu Ochutnávka a prodej přívlastkových vín - vinařství Luděk Botur - Strážnice V průběhu odpoledne a večera vystoupí: Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky Mužský pěvecký sbor z Hrubé Vrbky tanečnice souboru Hradišťan Antonín Vrba Stanovy a soutěžní řád koštu "O krála slováckéj klobásky"® s mezinárodní účastí
14. dubna 2007 ve Velké nad Veličkou Smyslem soutěže je podpořit a uchovat tradiční moravské receptury klobás. Stejně tak i propagovat nejlepší z nich v celostátním měřítku.
Košt "O krála slováckéj klobásky" je registrovaná ochranná známka pořadatele soutěže a jako taková nesmí být napodobována a kopírována. Pořadatel: Agentura AV
Místo konání: Sportovní hala ve Velké nad Veličkou Kategorie: malovýroba - řezníci a uzenáři · Maďarská papriková · Klasická slovácká Hodnotí pouze odborná porota. "O krála slováckéj klobásky" Společná soutěž domácí výroba - amatéři / malovýroba - řezníci a uzenáři. Z této soutěže vzejde absolutní vítěz. Hodnotí návštěvníci podle daných pravidel. Vstup soutěžících do soutěže je bez poplatku · malovýroba - řezníci a uzenáři: 3 kg vzorku · domácí výroba - amatéři: 3 kg vzorku Hodnocení
U všech kategorií se hodnotí se vzhled výrobku, čich, chuť a konzistence (struktura). A) Kategorie malovýroba - profesionálové · Kategorie "papriková trvanlivá" a "klasická slovácká" budou hodnoceny odděleně. · Ze soutěže tedy vzejdou 2 vítězové. · Vzorky budou označeny anonymně číslem, koštovány a následně vyhodnoceny porotou z řad malovýrobců a osobností jmenovaných pořadatelem soutěže. · Každý porotce určí 10 nejlepších vzorků v kategorii a přidělí jim body podle schématu formuláře pro hodnocení. 1 vzorek může obdržet max. 20 bodů. Tyto vyhodnotí a uvede na číslovaném degustačním lístku viz příloha. Aritmetickým součtem bude určen vítěz. · Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise bude jmenován. · Začátek degustace poroty je v 10:00 hod. · Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod. · Degustační lístky poroty nejsou zpoplatněny. B) Společná soutěž malovýroba + amatéři "O krála slováckéj klobásky"
· Všechny vzorky budou označeny anonymně číslem. · Budou degustovány všechny vzorky společně, malovýrobci i amatéři. · Začátek ochutnávky veřejnosti je ve 12:00 hod. · Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod. · Z této soutěže bude určen absolutní vítěz koštu - Král slováckéj klobásky 2007. · Degustátorem a tím i hodnotitelem je každý z návštěvníků akce který si zakoupí poukázky na vzorek a vyplní degustační lístek. · Degustátor určí absolutní pořadí 5 nejlepších vzorků a budou jim přiděleny body od 5 do 1. Prostým aritmetickým součtem bude určen vítěz. · Degustační lístek obdrží návštěvník se vstupenkou u vchodu. Lístek je číslovaný shodně se vstupenkou. Lístek je slosovatelný. Do slosování budou zařazeny pouze řádně vyplněné lístky. · Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise je určen Ing. Zdeněk Pokorný. · Za regulérnost a hygienu vzorků zodpovídají Jan Kružica a Jaroslav Kořínek, odborní poradci. Vyhodnocení a ceny
Slavnostní vyhlášení výsledků všech kategorií bude cca v 18:00 hodin. · Vítěz, druhé a třetí místo v každé kategorii obdrží keramické dílo, diplom - certifikát o umístění. · Absolutní vítěz "Král slováckej klobásky 2007" získá věcnou cenu v podobě keramického díla známého mistra Jaroslava Homoly z Brna Vítěz kategorie malovýroba-řezník-uzenář získá na 1 rok právo používat certifikát vítěze na svém výrobku a právo zviditelňování na různých folklorních slavnostech s poutačem "Král slováckéj klobásky 2007", který si může umístit na svůj stánek případně do prodejny. Propagace účastníků soutěže
· Malovýrobce může po dohodě s pořadatelem provozovat stánek s uzenářskými produkty před sportovní halou za dohodnutý poplatek. · Každému malovýrobci bude umožněno zviditelnění jeho firmy v areálu koštu formou vlastně dodaných poutačů nejpozději do 9.00 hodiny v den zahájení koštu. Vstupné · 80,- Kč na celý den · Koštovačka 1 dl s logem Kč 25,- · Vstupné na košt platí i soutěžící. Vzhledem k počtu soutěžících, kapacitě sálu a nevýdělečnému charakteru akce není možné jiné řešení. Prosíme o pochopení. · Pro malovýrobce a další VIP hosty bude k dispozici VIP salonek s občerstvením v 1. poschodí haly. · Místo návštěvníkům pořadatel nezajišťuje, ale vyhrazuje si právo je rezervovat pro své pozvané hosty. · Pokud se chcete zúčastnit soutěže a nemáte jak dodat vzorky, přijedeme po vašem vyzvání pro ně na vámi určené místo, (kontakt: 608 813 592, 603 265 331). Termín ukončení sběru je pátek 13. dubna ve 20.00 hodin. Ing. Zdeněk Pokorný, "čestný prezident" koštu Diskusní fórum čtenářů |
|